2014. augusztus 3., vasárnap

Cikk

One Direction sablon

Sziasztok! Ez a cikk azért jött létre, hogy az elszabadult sablon fanfic-et korlátozzuk. Senki sem szeret olyat olvasni, ami tömegesen megtalálható elveszti az egyediségét. Pár jól berögözött sablont fogok felhozni.

A One Direction egyik tesója/unokatesója vagyok és beleszerettem XY tagba.

Ez a fajta elég elterjedt volt, de mostanában szerencsére nem sokkal találkozik az ember. Kezd ritkulni, aminek sokan örülnek. Szörnyen idegesítő, amikor még csak egy napja találkoztak, de már szeretik egymást. Semmi sem történt eddig, de ők szerelmesek. Könyörgöm, legalább ismerjék meg egymást. Ez nem összetévesztendő a vonzalommal, ami más dolog.

Elmentem egy koncertre és YX tag egyből belém szeretett és már járunk is.

Szerintem mindenki találkozott ilyennel. Elmehet a szereplő egy koncertre, de alapjában véve kicsi az esély, hogy valamelyik tagnak épp te szúrsz szemet több ezer sikítozó csaj között.

Utálom őt, de a barátnőm nagy directioner aztán minden jön a maga módján

Ez sokkal több lehetőséget hordoz, és az alap lehet, hogy sablonos, de ki lehet hozni belőle valami igazán jót. Sok fordulat és jó olvasni, ahogyan megkedvelik egymást. Viszont nagy hiba, amikor túlkomplikálja valaki és sokáig húzódik ez a „de én, utállak, nem szerethetlek” dolog. Egy idő után zavaró, hogy tovább játssza a nehezen kaphatót.

Ugyanoda járunk és véletlenül összefutottunk és egyből meghívtál kávézni

Ha nem erre építed a történetet, akkor jó lesz első találkozásnak, de próbáld úgy alakítani, hogy ne tűnjön túl könnyűnek ez a „véletlen” találkozás.

Felkérnek, hogy járjak az egyik taggal legyek az álbarátnője, de bunkó velem

Ez az, ami még mindig elég sokszor előfordul. Lehet jó a történet, de úgy gondolom, hogy ennél egyedibb is tudna lenni az író.


Ha még is sablon blogot írnál, akkor az a tanácsom, hogy szépen írd és kifejezően, ha jó a szöveg attól függetlenül, hogy sablon lehet érdekelni, fogja az embereket. Akkor viszont nem a tartalom, hanem az írásod tetszik nekik, ami nem ugyan az. xx

2 megjegyzés:

  1. Nekem sokan mondták már, hogy sablonos a blogom és elég kevesen is olvassák és szeretnék ezen változtatni. Nem tudnál nekem segíteni? Ez a blogom: http://complexlove1dfanfiction.blogspot.hu/
    kovacs.zsofia@vipmail.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen :) Hamarosan jelentkezem xx Faith

      Törlés