2014. július 30., szerda

#1 Kritika

Teljes körű kritika – Sötét Angyal c. blogról
Író: Watsoner

Fejléc: 
Nem tudom, hogy te készítetted e vagy valaki más, de szerintem kérj meg egy szakembert és rendelj tőle hiszen ők minőségi munkát adnak ki a kezeik közül. A png-k rosszul vannak kivágva még látszik a háttér és semmiféle összemosást nem lehet látni. Meg se próbálta(d) kicsit beleolvasztani a textúrába. Ezek csak egy képre pakolt png-k, ez nem fejléc. 

Design:
Kiválasztottál egy színt és abban az árnyalatokban dolgoztál ami jó, viszont ha összeségileg nézzük akkor nem túl hívogató a design. Nincsenek modulok, én a helyedben raknék ki legalább egy történet modult, nem kell a legbonyolultabb kódot választani elég ha csak egy szép és egyszerűt raksz be. Kódokat sok design blogon találhatsz remek leírásokkal a használatára. Ami legjobban szúrja a szemem az a blogarchívum és a feliratkozás ami egy keskeny részen van elhelyezve. Tedd úgy, hogy ne felezze meg a még folytatódó szöveget. Semmi esetre sem kell két felé osztani az oldalsó részt hiszen így is kicsi ott a hely. És az a pár dolog amit találomra kiraktál nem túl esztétikus. Rendezd egy kicsit a kinézetét. Ha te nem is tudod olyan szépre megszerkeszteni akkor kérj segítséget. Nem csak a kinézet a lényeg természetesen hanem a történet is, de azért mindenki szívesebben olvas egy olyan blogot ahol harmóniában vannak a kinézettel is. ( ez csak segítségnek van hiszen láttam hogy írtad ez nem végleges)

Helyesírás:
Helyesírási hibák annyira nincsenek, csak egy két elírás de az mindenkivel előfordulhat. Viszont zavaró, hogy balra van igazítva a szöveged, sokkal szebb lenne ha a sorkizárt igazítást alkalmaznád így növeli a design értékét is a szöveged elhelyezése.

Karakterek:
A történet még nem bontakozott ki igazán, így csak felületesen tudom ezt vizsgálni. Szerintem túlságosan próbálsz mindenkit megszólaltatni így nem igazán tudnak figyelni az olvasók ha mindig ugrálsz a szereplők között. Legyen mondjuk egy részben csak egy a főszerepben, természetesen a többiek is szólaljanak fel de jobb úgy ha legfőképpen tudsz egy emberre koncentrálni és neki a karakterét teljesen átadni az olvasóknak.

Egyediség:
Olvastam 1D-s és Harry Potter keveréket, de be vallom ilyennel még nem találkoztam. Egyedi a történeted és ez manapság kincset ér, csak rajtad áll hogyan használod ki.

Írásmód:
Még sokat kel fejlődnöd az írás terén, hogy szebben kifejezd magad. Viszont a kezdőhöz képest ügyesen írsz. Mindig törekedj a legjobbra és folyamatosan tanulj. Tudod fejleszteni olvasással vagy gépeléssel. Minél többet írsz annál jobban tudsz fejlődni.

Tartalom:
Mint mondtam ez egy érdekes történet. Érdekes ahogyan írsz, csak kicsit bővebben is kifejthetnéd amire gondolsz. Kicsit vicces ha belegondolunk a történet valóság alapjába de persze ez egy fantasy így a képzeletedet keltheted életre. Ahogyan az öt fiú az erdőben eltéved és amikor találkoznak a titokzatos nénivel ahonnan majd a Roxfortba kerülnek. Érdekes, érdekes. Vannak benne vicces részek amik igazán feldobják az embert. És a lány felbukkanása. Még nem igazán indultak be az események de azt hiszem jó úton haladsz felé. Egy nagyon izgalmas és kerek történetet tudok beleképzelni a blogodba. 

Az oldalról egy kis ízelítő:

A fiúk talán nem is véletlenül, belecsöppennek a varázsvilágba. Miután sikerül megszokniuk ezt az abszurd helyzetet, mint minden normális emberi lény, barátkoznak. Niall-nak különös kapcsolata alakul ki egy lánnyal, Aries Blackkel. Ez a kapcsolat és a benne lévő érzelmek, mindkettőjüknek komoly gondokat fog okozni. Miközben a két Harry, a banda, Ron és Hermione, különös tervet eszelnek ki, amihez különböző emberek "segítségét" kérik.


Nagyon örülök, hogy felkértél és megcsinálhattam a kritikádat. További sok sikert kívánok neked. Te vagy az első kritikám ezen a blogon szóval nagyon köszönöm ezt a megtiszteltetést hogy én végezhettem el. xx

4 megjegyzés:

  1. Szia, meglepetés vár rád nálam http://thebitchstory1d.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a kritikát! :) Igen van még hova fejlődnöm, de örülök hogy egyedinek tartod a sztorit. A fejlé nem saját munka. De mivel sokan mondták hogy javítsak a blog kinézeten, írtam egy oldalnak, szóval hamarosan rendben lesznek a dolgok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! :) És ennek nagyon örülök. további jó munkát

      Törlés